Inred arbetsplatsen på bästa sätt

En arbetsplats ska vara välfungerande på alla sätt. Det är här vi bör få den energi vi behöver för att kunna motiveras och prestera väl. Med anledning av det, är det förstås vettigt att lägga lite extra energi på att få till arbetsytorna precis som du vill ha det. Trots allt tillbringar vi ju många timmar av dygnet här. Här nedan ska vi ge ett antal tips hur du kan få till kontoret på bästa tänkbara sätt. Arbetsmiljön är central oavsett om du är anställd på ett företag, om du arbetar hemma eller jobbar enligt konceptet coworking stockholm eller liknande.

Välj rätt kulörer

Eftersom arbetsytan handlar om rum där man ska vara kreativ, underlättar det att satsa på kulörer som känns både lugna och behagliga. Exakt vilka kulörer man väljer beror förstås på eget tycke och smak; en behaglig färg för en person kanske inte är samma som för någon annan. Om du är osäker, välj gärna ut några olika kulörer och bege dig sedan ut för att köpa provburkar med färg. Måla en liten bit av väggen med de olika kulörerna och försök sedan bestämma dig vilken som passar bäst. Att enbart se en kulör på en färgkarta med pyttesmå prover räcker oftast inte. Kulör har dessutom inte enbart med väggfärg att göra; stor betydelse har också golv och inredningsdetaljer.

Rätt belysning viktigt

Belysning är viktigare än vad man kanske tror. Att satsa på rätt form av lampor gör otroligt mycket för trivseln på arbetsplatsen. Här handlar det vanligen om armaturer som ger ett brett arbetsljus i lokalerna, men viktigt är också skrivbordslampor som skänker ögat lugn. Även en fin fönsterlampa gör sitt för den totala känslan i rummet.

Möblemang

Ett kontor behöver definitivt inte vara tråkigt – tvärtom! Här behövs dock ofta lite nytänk för att inte arbetsplatsen ska kännas som en kopierad lösning från ett annat företag. Komforten ska alltid vara i fokus, förstås. Bekväma och rymliga skrivbord med riktigt sköna och ergonomiska stolar är ett krav för att det inte ska resultera i värk eller skador. Förutom det ”vettiga” och som är ett måste kan man dock vara lite lekfull. Välj gärna inspirerande konst på väggarna som hjälper dig att få upp arbetsmoralen och var inte rädd för att ta ut svängarna – det ska väl inte kännas grått och tråkigt?

Övrigt för trivseln

Det är inte enbart i ett hem det kan vara aktuellt med trivsamma inredningsdetaljer; den där snygga ljusstaken eller krukan med den spännande växten kan mycket väl passa in även i en kontorsmiljö. Lek runt lite med olika idéer; placera dina inredningsdetaljer på olika platser för att känna av om de passar in. Glöm heller inte att fråga andra om råd; trots allt kan det ju vara fler som vistas i samma lokaler!