Renovera möbler

Vi lever i ett slit och släng samhälle där konsumenten inte ser något direkt värde i sina inköp. Det vi tröttnar på slänger vi helt enkelt bort och sen köper vi in nytt. I längden innebär det att vår miljö blir lidande, men så blir också vår personliga ekonomi. En lösning är att istället satsa på att förnya. Kanske måla om köksstolarna i någon fräck färg istället för att köpa nya eller använda fantasin och göra om befintliga möbler. Ett enkelt trick är till exempel använda en gammal dörr som sänggavel. Som resultat får dina möbler nytt liv samtidigt som du får tillgång till möbler ingen annan har.

Stora förändringar eller småHispanic man measuring piece of wood

Du behöver inte lägga ner jättemycket tid på renovering av dina möbler för att få ett snyggt resultat. Har du kanske bara tröttnat på ditt matbord eller dina stolar kan ett lager färg vara en lösning, medan lutande möbler eller spruckna ytor kan kräva lite mer arbete. I det läget har du i stort sett två alternativ. Antingen lämnar du in din möbel till ett proffs, någon som arbetar med just det du behöver hjälp med. Alternativ två är att du, med hjälp av internet, letar efter tips för att förnya dina möbler och gör hela arbetet själv. Det må känns som ett stort projekt men i slutändan är resultatet alltid värt det.

Tjäna en liten slant

När du sitter där med färg upp till armbågarna och hammaren i högsta hugg kan det visa sig att du faktiskt gillar det fysiska arbete som möbelrenoveringen medför. Varför inte då passa på att tjäna lite pengar på det du gör? Det finns flera second hand butiker där du kan köpa möbler billigt, sen är det bara att fixa till dem och sälja dem vidare. Ju mer tid du lägger ner på att renovera, desto duktigare blir du. Tack vare internet är det idag också betydligt enklare att sälja möblerna vidare. Till exempel kan du lägga upp en annons på allaannonser.net och söka kunder på det viset. I din annons kan det också vara bra att länka till din hemsida.